Kerstdiner zonder frustratie

KErstdiner

Het gemiddelde gezin geeft al snel ieder jaar een paar honderd euro uit aan Kerstmis. Een boom, versieringen, cadeautjes en dan dan hebben we het nog niet gehad over het kerstdiner. Alles bij elkaar het kan zomaar een behoorlijk gat in je portemonnee slaan. Toch zijn er veel handige manieren waarop je kunt besparen.

Hier een paar tips voor een heerlijk kerstdiner zonder stress of hoge kosten.

Tip 1: In de dagen voor kerst is er bij supermarkten en slagers een run op allerlei vlees en gevogelte. En terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Koop je vlees een twee weken van tevoren en vries het in. Scheelt stress en vaak ook hoge kosten.

Tip 2: Hergebruik ingrediënten in meerdere gangen. De groenten die je in het hoofdgerecht gebruikt, zijn vast ook heerlijk in de soep vooraf. Hetzelfde geldt voor de verse kruiden. Zo hoef je niet voor elk gerecht allemaal losse producten te komen waarvan de helft op het hakblok blijft liggen. Je helpt je portemonnee ook een handje door te kiezen voor seizoengroenten ipv dure zomerproducten.

Tip 3: Vraag je gasten om ook iets mee te nemen. Dat is tegenwoordig helemaal niet gek of ongewoon. Een flesje wijn, stokbrood, zelfgemaakte tapenade, een doosje bonbons voor bij de koffie of een lekker kaasje. De meeste mensen vinden het juist leuk om hun steentje bij te dragen.

Tip 4: Versiering is de helft van het kerstgevoel. Eenvoudige doperwtjes ogen een stuk feestelijker met een klein takje hulst ernaast. En een mooi gedekte tafel met kaarsen, servetten en een paar losse kerstballen, ziet er al snel super chique uit.

Tip 5: Ga op koopjesjacht. Het kost wat meer tijd maar door naar verschillende supermarkten te gaan in plaats van die ene supermarkt om de hoek, kun je overal een graantje meepikken van de voordelige kerstacties. En het is al lang niet meer zo dat alleen de duurdere supermarkten kwaliteit verkopen.

Hulp nodig of vragen?