KIES- groep voor kinderen van gescheiden ouders

Scheiden

KIES- groep voor kinderen van 4-8 jaar

Voor de KIES groepen voor kinderen van 8-12 en 12-16 jaar is hier meer informatie te vinden.

In Nederland maken jaarlijks ongeveer 70.000 kinderen een scheiding van hun ouders mee. Als ouders gaan scheiden, is dit ingrijpend voor kinderen en verandert er vaak veel.  KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties) is een spel- en praatgroep voor kinderen om de scheiding van hun ouders beter te begrijpen, een veilige plaats te geven en een manier te vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden met betrekking tot de scheiding. In een kleine groep en onder begeleiding van KIES-coaches komen de kinderen 8 keer bij elkaar. Daarnaast zijn er twee ouderbijeenkomsten. De KIES- groep is kosteloos.

Startdatum: woensdag 4 maart 2020

Data kinderbijeenkomsten*
Woensdagmiddag 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 1 april, 8 april, 15 april, 22 april

Tijdstip: 15.00 tot 16.30   
Locatie: wordt nader bekend gemaakt

Data ouderbijeenkomsten*
Worden nader bekend gemaakt. Er is één ouderavond vooraf en één ouderavond na afloop van de kindbijeenkomsten.

De intakegesprekken vinden plaats in de week van 17 februari met beide ouders en kind.

Deelname is gratis.

Aanmelding
Voor beide ouders is er een exemplaar van deze informatiebrief Bovendien is er een aanmeld- en toestemmingsformulier. Indien uw als ouders uw kind wilt laten deelnemen aan de spel- en praatgroep KIES, kunt u het aanmeld- en toestemmingsformulier ondertekend door beide ouders versturen.
Bij voorkeur ontvangen we het formulier per mail, door een scan of een foto van het document naar info@cjghouten.nl. U kunt het formulier ook per post sturen naar CJG Houten, Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten. Het formulier dient uiterlijk vrijdag 14 februari bij ons binnen te zijn.

Indien er sprake is van teveel aanmeldingen, zal bij de samenstelling van de groepen rekening worden gehouden met de volgorde van aanmelding. Natuurlijk doen wij onze uiterste best om alle kinderen een plekje in een van de groepen te geven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linde Remmelink of Dorine van der Varst.
 

Vriendelijke groeten,

Linde Remmelink, 0650128928, linde.remmelink@cjghouten.nl
Dorine van der Varst, 0615174775, dorine.vandervarst@cjghouten.nl


*Bovenstaande data en tijden zijn onder voorbehoud. Houd onze website in de gaten voor de laatste update: www.cjghouten.nl