Informatie bij scheiding en voor (stief)ouders

Informatie bij scheiding en voor (stief)ouders

Ga je scheiden en heb je vragen, loop je ergens tegenaan? Op de website Uit elkaar met kinderen vind je betrouwbare informatie over alles wat er bij een scheiding komt kijken. Onderwerpen zijn onder meer: communicatie en contactverlies, hulp bij scheiden, gezamenlijk ouderschap en hoe je met je kind(eren) kunt praten over de scheiding. 

Kom in contact met een andere gescheiden ouder

Zou je graag eens met iemand willen praten die zelf gescheiden is? Dan is Ouders voor Elkaar in onze gemeente misschien iets voor jou. Dit is een maatjesproject voor scheidende stellen met kinderen. Je krijgt hierbij ondersteuning van een ervaringsdeskundige: een vader of moeder die weet hoe het is om te scheiden en die je een steuntje in de rug kan bieden. Iemand om tegen te praten over de praktische zaken of over zaken die spelen rond je kind(eren). Kortom: iemand die jouw situatie herkent. Meer informatie of aanmelden? Ga naar Ouders voor elkaar of bel met Ellen Roeland via 06 230 19 884. Voor deelname aan dit project betaal je niets.

Steun voor (stief)ouders

In onze gemeente kunnen (stief)ouders deelnemen aan het project Stiefschouder van Stiefacademie Nederland. Hierbij brengen we (stief)ouders met een bepaalde vraag/behoefte in contact met ervaren (stief)ouders. Ook bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een cursus van 7 avonden van de Stiefacademie. Deze cursus heet ‘Meer balans in je samengestelde gezin’. Hierbij wissel je met andere (stief)ouders/‐verzorgers in de regio uit over de uitdagingen die jullie tegenkomen in jullie samengestelde gezin. Voor deelname aan Stiefschouder of de cursus betaal je niets.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten over Stiefschouder of de cursus? Mail naar Donja Yzenbrandt via donja@stiefacademienederland.nl of bel haar op 06 225 51 323.

Ondersteuning voor je kind(eren)

In onze regio zijn er groepen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die met echtscheiding te maken hebben. Voor deze groepen betaal je niets. Kijk voor meer informatie en wanneer deze groepen weer starten bij Santé Partners

Stichting Villa Pinedo is er voor alle kinderen en jongeren van wie de ouders uit elkaar gaan of zijn. Je kind kan er met een buddy kletsen of via het forum met andere kinderen die in dezelfde situatie zitten.

Bij jou in de buurt