De leukste moderne kinderboeken

De leukste moderne kinderboeken

Iedereen kent sprookjes over prachtige prinsessen en stoere prinsen, en verhalen van werkende vaders en moeders die het huishouden doen. Maar deze verhalen beïnvloeden de manier waarop jouw kind naar de maatschappij kijkt. Mogen mannen nooit huilen? En vrouwen niet werken? 

De maatschappij van vandaag ziet er anders uit. Er zijn leuke kinderboeken die dat terug laten komen in hun verhalen. We zetten een paar tips voor je op een rij: 
 

1. Mama is profvoetballer

Voor ieder kind dat van voetballen houdt, is ‘Mama is profvoetballer’ een aanrader. Dit boek is extra leuk wanneer er een spannende wedstrijd van je kind aan zit te komen. 
 

2. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Ondanks de titel is dit boek ook leuk voor jongens! Inspireer je kinderen met de meest bijzondere vrouwen uit de geschiedenis. Valt het boek in de smaak? Dan is er gelukkig ook nog een deel 2. 
 

3. De avonturen van de dappere ridster

Meisjes kunnen ook ridders zijn! De dappere ridster uit dit boek bewijst dat het allerbeste. De verhalen uit deze bundel zijn niet alleen leuk, maar komen ook tot leven in de mooie afbeeldingen.
 

4. De serie van Teckel Tom

Teckel Tom woont bij Saar en haar twee vaders. De drie boeken uit deze serie, geschreven vanuit een Teckel, zijn leuk om voor te lezen voor het slapen gaan. 
 

5. Waar is mijn noedelsoep?

In dit boek gaat Sam-Ming alle broodtrommeltjes uit zijn klas af op zoek naar zijn noedelsoep. Een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met andere culturen en het eten dat daarbij hoort. 
 

6. Prinses Kevin

Als je je verkleedt, ben je iemand anders. Kevin verkleedt  zich het liefst als prinses, maar dat vinden mensen in zijn omgeving een beetje gek. Een leuk boek om je kind te leren gewoon zichzelf te zijn. 
 

7. Lance en Lot zoeken zich rot

Ridder Lance en ridder Lot zijn heel gelukkig samen. Toch ontbreekt er iets in hun veel te grote kasteel. Maar wat of wie…? Dit boek is een toegankelijke manier om je kinderen te leren wat adoptie is en hoe het precies werkt. 
 

8. Mijn schaduw is roze 

Jongens houden van blauw en meisjes van roze, toch? Daar is dit boek het niet mee eens. Dit boek over zelfacceptatie is behulpzaam en leerzaam voor ieder kind die het moeilijk vindt zichzelf te zijn.
 

9. Held op sokken

In de middeleeuwen hadden alle ridders baarden. Behalve ridder Roderik, maar laat hij nu nét iets kunnen waarmee hij alle andere ridders aftroeft… Dit kinderboek op rijm laat zien dat je geen macho hoeft te zijn om toch super stoer te zijn.